Forbrukere og forbruksmønstre

Forbruker

Vi er alle forbrukere av noe. Det finnes mye informasjon om hvem som gjør hva og hvem som forbruker hva. Hva en forbruker er kan være greit å spørre seg da det er et ord som ofte går igjen i media og som ofte nevnes i forskjellige kretser. Om du er en forbruker kan det være greit å finne ut hva som passer deg best. En forbruker er en person som kjøper noe til seg selv eller til andre for at de selv konsumerer dette. Konsum i denne forstand er rett og slett bruk eller på annen måte disponere det man har kjøpt. Det meste man kjøper er til egent bruk, men det finnes også tilfeller eller situasjoner hvor vi kjøper til andre, som ved gaver eller på andre måter.

Forbruksmønstre

Det er veldig mange som er interessert i hvordan vi bruker penger og hva vi bruker penger på. Den aller største gruppen av oss bruker jo pengene på forbruk. Det vil si at vi bruker penger på akkurat det vi trenger å bruke penger på. Ser vi på vår egen økonomi er det ganske lett å se at vi bruker penger på mat, klær, husleie, bil, bensin, og annet. Alle disse tingene er noe vi bruker penger på og vil bruke penger på igjen. Forbruk er på denne måten noe vi jevnlig bruker penger på. Der vi oss litt rundt eller om vi ser på vår egen økonomi vil vi nok fort se at det skapes mønstre. Du kjøper kanskje kebab en gang i uka eller så trekker du kortet på den lokale Rema 1000 butikken hver lørdag. Alle disse mønstrene er veldig interessante for andre å få tak i.

Om du kjøper kebab på Bislett kebab vil deres konkurrent være veldig interessert i at du endrer dette til å spise kebab hos dem. Da vil de tjene litt mer penger. Det samme er med den ukentlige handleposen hos Rema. Endrer du dette kjøpet til Kiwi vil Kiwi dra inn litt mer. Ser du for deg at 1000 personer endrer sitt forbrukermønster i et lite område kan det gjøre veldig godt for den som får de nye kundene.

Lån til forbruk

Når vi snakker om forbruk er det viktig å huske på at alt det vi bruker penger på og alt det vi gjerne vil bruke penger på hver uke og hver måned kanskje totalt sett er mer enn det du har til å bruke hver uke og hver måned. Da har du et lite problem og du trenger å få påfyll. Klarer du ikke å få tak i alle pengene du selv trenger er det viktig at du får penger fra andre steder. Det kan skje gjennom lån som er laget for dette, disse kalles forbrukslån som du søker opp på nett. Søknader er nokså enkle formulert og det kan være smart å ta en sjekk.